Història del Partit Socialista de Menorca (PSM)

No Comments ARTICLES,El somni menorquí (nista),Més per Menorca,POST-IT (nota adhesiva),PSM-més per Menorca

 

El Partit Socialista de Menorca (PSM o PSMe) va ser creat el setembre de 1977 mitjançant la fusió del Moviment Socialista de Menorca i del Moviment Federalista de Menorca.

El Moviment Socialista de Menorca (MSM) es va establir a finals de 1975 sota el nom de Moviment Socialista Balear (MOSABA), tot i que ja es reunia clandestinament des de 1974. Entre els seus fundadors es trobaven Juli Mascaró, Jaume Febrer i Josep Maria Quintana. El 1976, es va convertir en MSM (MOSOME) i es va presentar públicament el 2 de juny del mateix any. Va ser l’única opció socialista a Menorca fins que, l’agost de 1976, es va establir a l’illa el PSOE. El MSM es va constituir formalment mitjançant un acord d’assemblea el 8 de febrer de 1977, i legalment amb la seva inscripció en el Registre d’Associacions Polítiques el març de 1977. El 29 de juliol de 1978, l’Assemblea General del MSM va acordar canviar el nom de la seva formació política a PSM, que seria la forma legalment utilitzada per constituir el Partit Socialista de Menorca.

Text revisat i elaborat extret d’ Antecedents i aspiracions del menorquinisme polític (Nel Martí. Ed. Lleonard Muntaner, 2021). Text complet a www.academia.edu  o  a carpeta de drive.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Sobre l’autor

Benvingut al bloc personal de Nel Martí, un espai per a la reflexió i la comunicació. La columna vertebral del bloc és l’article breu, publicat de forma periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política. Més sobre l'autor

Arxius

Categories