nel martí

Així, en minúscula, és com m’agrada la vida, encara que de tant en tant val la pena posar-hi una majúscula ben gran. El meu nom sencer és Joan Manel Martí Llufriu.

Entenc aquest bloc com un espai per a la reflexió i la comunicació, on s’acumulen entre d’altres alguns dels meus treballs publicats a revistes i diaris. La columna vertebral del bloc és, emperò, l’article breu, publicat de forma no periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política.

Som professor de matemàtiques a un institut de secundària. Llicenciat en Biologia i postgrau en Polítiques Educatives a l’Administració Local. Durant el període 1999-2003 vaig desenvolupar la responsabilitat de regidor d’Educació, Joventut i Política Lingüística, alhora que de Recursos Humans, a l’Ajuntament de Ciutadella de Menorca. Del 2003 fins el 2007 vaig assumir les tasques de director insular de Cultura i Educació, primer, i de conseller de Cultura, Educació i Joventut, després. També he estat diputat i portaveu al Parlament de les Illes Balears, entre l’any 2011 i 2019, i coordinador general de MÉS per Menorca.

Ideològicament som menorquinista d’esquerres, sobiranista i ecologista. Em sent vinculat amb els moviments socials dels anys 80, que van tenir una de les seves expressions cíviques a Menorca en l’Ateneu Alternatiu Sa Sínia, definit sota els principis de la radicalitat –que no extremisme−, la utopia –que no somni irrealitzable− i la transformació social. Som militant del PSM, i he assumit diverses responsabilitats polítiques dins el partit. Vaig ser-ne secretari general entre el 1997 i 1999, i candidat al Senat a les eleccions de 1996 i de 2004.

He publicat els llibres L’art d’educar (Editorial el Far, 2002), un recull d’articles i treballs relacionats amb l’educació i la gestió educativa comunitària; M. Àngels Cardona i Florit: la flora i el paisatge de Menorca (IME, Col·lecció Petit Format, 1999) i el treball Francesc Hernàndez Sanz i el Camí de Cavalls (Revista de Menorca. 1999/2000). També he estat coautor en altres publicacions com Fills Il·lustres de Ciutadella de Menorca (publicació de l’Arxiu Històric Municipal. 2003) i Països Catalans, en plural (Els llibres de pròsper, Editorial Moll, 2005).

També he publicat alguns treballs en el camp de l’assaig, com Les raons del sentit no són les raons de Déu (Documenta balear, 2009), una reflexió del fet religiós desde l’agnosticisme i el laïcisme; i La nació dels menorquins (Documenta balear, 2010), un recull d’articles i treballs que assajan sobre el fet nacional a Menorca i des de Menorca.

 

Sobre l’autor

Benvingut al bloc personal de Nel Martí, un espai per a la reflexió i la comunicació. La columna vertebral del bloc és l’article breu, publicat de forma periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política. Més sobre l'autor

Arxius

Categories