ELS MENORQUINS, D’ANDREU MURILLO I TUDURÍ

No Comments Andreu Murillo i Tudurí,ARTICLES,TREBALLS I PUBLICACIONS

 

Al número 102 (corresponent a l’any 2023) de la Revista de Menorca, hi trobareu el meu treball «La gestació d’”Els menorquins”, d’Andreu Murillo i Tudurí», disponible en format en línia en el portal de revistes RACO. És accessible a través del següent enllaç: https://www.raco.cat/index.php/RdM

L’objectiu del treball és recuperar i reivindicar l’obra inèdita “Els menorquins” escrita per l’historiador Andreu Murillo i Tudurí entre 1964 i 1972, així com analitzar el context de la seva gestació.

“Els menorquins” és una obra d’una gran significació en el procés de recuperació dels trets identitaris propis, incloent-hi la llengua, la cultura, la història i les institucions. Andreu Murillo pretén, de la mateixa manera que ho van fer en els seus respectius territoris Jaume Vicens Vives, Joan Fuster i Josep Melià, vincular la catalanitat i l’autogovern de Menorca als anhels democràtics del nou país que havia d’esdevenir després d’anys de dictadura franquista.

Les fonts d’informació utilitzades inclouen els treballs, molts d’ells inèdits, i la correspondència privada del mateix Murillo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Sobre l’autor

Benvingut al bloc personal de Nel Martí, un espai per a la reflexió i la comunicació. La columna vertebral del bloc és l’article breu, publicat de forma periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política. Més sobre l'autor

Arxius

Categories