Barraca de «Beni-atí»

No Comments POST-IT (nota adhesiva)

 


La recerca a través dels arxius et sol posar en contacte amb peces curioses i precioses, com aquesta, el dibuix en secció de la barraca de «Beni-Ati» (que supòs que és Biniati, a Sant Lluís), fet per l’arquitecte i polític català Joan Rubió Bellver (Reus, 1870 – Barcelona, 1952), oncle de l’arquitecte Nicolau Maria Rubió i Tudurí (Maó, 1891 – Barcelona, 1981), deixeble i col·laborador d’Antoni Gaudí i militant de la Lliga Regionalista d’Enric Prat de la Riba. El dibuix està fet l’any 1914 per publicar a l’anuari de l’Associació d’Arquitectes de Catalunya, dins l’article «Construccions de pedra en sec» de l’arquitecte i historiador Leopoldo Torres Baldás. Rubió Bellver també va ser el director de la restauració de la Catedral de Menorca l’any 1939.

Sobre l’autor

Benvingut al bloc personal de Nel Martí, un espai per a la reflexió i la comunicació. La columna vertebral del bloc és l’article breu, publicat de forma periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política. Més sobre l'autor

Arxius

Categories