Seymour, i la Menorca de 1938

No Comments POST-IT (nota adhesiva)

 

 

David Seymour, o Chim, un dels grans fotògrafs del segle XX, visità Menorca l’any 1938, quan l’illa encara es resistia a deixar de ser republicana. Durant la seva estada a Menorca Chim va fer gran quantitat de fotografies, moltes d’elles icòniques, de la vida quotidiana dels menorquins en temps de guerra. N’he triades tres d’elles, relacionades amb l’escola, per a reivindicar la seva obra gràfica. La primera és la d’un fillet assenyalant Maó en el mapa. La segona conté la comunicació de l’Ateneu Racionalista del període de matrícula per a les classes d’alfabetització. I la tercera es refereix a un grup d’infants acompanyats de tres adults en un refugi antiaeri.

 

 

 

 

 

 

Sobre l’autor

Benvingut al bloc personal de Nel Martí, un espai per a la reflexió i la comunicació. La columna vertebral del bloc és l’article breu, publicat de forma periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política. Més sobre l'autor

Arxius

Categories