45è aniversari del Congrés de Cultura Catalana a Menorca (1975-1977)

No Comments ARTICLES,El Congrés de Cultura Catalana a Menorca (1975-1977)

 

Organitzadors: Cercle Artístic de Ciutadella, Ateneu de Maó i Consell Insular de Menorca.

Col·laboradors: Fundació del Congrés de Cultura Catalana, Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i Nova Editorial Moll.

 

 

Presentació del llibre Reinventar-nos per ser un (nou) país. El Congrés de Cultura Catalana a Menorca (1975-1977). Divendres dia 25 de març a la Sala d’Actes del Cercle Artístic de Ciutadella.

Hi van participar: Lina Pons i Massanet (presidenta del Cercle Artístic de Ciutadella), Bartomeu Canyelles i Canyelles (director editorial de Nova Editorial Moll), Antònia Gomis i Bosch (vicesecretària del Cercle Artístic de Ciutadella), Joan Carles Villalonga i Sintes (filòleg i músic), Jordi Orell i Villalonga (músic) i Joan Manel Martí i Llufriu (autor).

Enllaç

 

 

Taula de debat: «El Congrés de Cultura Catalana. Un balanç des de l’actualitat». Divendres dia 22 d’abril a la Sala d’Actes del Cercle Artístic de Ciutadella.

Hi van participar: Joan Pons Moll (historiador), Montserrat Casals i Genover (vicepresidenta de la Fundació del Congrés de Cultura Catalana), Guillem López i Casasnovas (economista) i Josep Maria Quintana i Petrus (escriptor). Moderà l’acte: Joan Manel Martí Llufriu.

Enllaç

 

 

Taula de debat: «El Congrés de Cultura Catalana. Una mirada cap al futur». Dimecres dia 27 d’abril a la Sala d’Actes de l’Ateneu de Maó.

Hi van participar: Margarita Orfila i Pons (presidenta de l’Ateneu de Maó), Joan Pons i Moll (historiador), Maria Juan i Benejam (mestra), Enric Taltavull i Femenias (arquitecte), Pilar Pons i Goñalons (mestra) i Pere Gomila i Bassa (poeta i vocal de l’AELC).

Enllaç

 

 

Recital poeticomusical: «1977-2022, 45 anys de poesia». Divendres 29 d’abril a la Sala Bambú (Sala d’Actes) del Cercle Artístic de Ciutadella.

Hi van participar els poetes: Pere Gomila i Bassa (presentador de l’acte), Joan F. López Casasnovas, Gustau Juan, Anna M. Ticoulat, Ponç Pons, Francesc Florit Nin, Bep Joan Casasnovas, Maria Galetta, Llucia Palliser, Guillem Benejam, Carles Minuchin i Maria Dabén. Tancà l’acte el concert la cantant Maria Àngels Gornés.

Enllaç

 

 

 

ALTRES:

Entrevista Setmanari El Iris. Enllaç

Entrevista IB3. Enllaç

Enllaç web del CCC a Menorca. Enllaç.

Programa d’actes. Enllaç

 

Sobre l’autor

Benvingut al bloc personal de Nel Martí, un espai per a la reflexió i la comunicació. La columna vertebral del bloc és l’article breu, publicat de forma periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política. Més sobre l'autor

Arxius

Categories