L’OBRA D’ANDREU MURILLO I TUDURÍ

No Comments Andreu Murillo i Tudurí

 

 

 

Un dia com demà, dia 1 de març, s’inicià la «revolució» dels menorquins de l’any 1810. Aquesta data m’ha semblat una bona excusa per publicar una biografia breu i revisada d’Andreu Murillo i Tudurí. Fa alguns anys que estic fent feina per compilar tota la seva obra (publicada i inèdita) i escriure la biografia de l’historiador i ideòleg menorquinista. La feina està acabada. Entram idò en la fase de post-creació.

Que sigui idò aquesta biografia un tast de l’extensíssima i valuosíssima obra d’Andreu Murillo i Tudurí, molta de la qual encara resta pendent de publicar i divulgar.

Fotografia: Andreu Murillo a la V Festa de les Lletres (1980), en el Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Allà hi van tenir lloc els Jocs Florals que anualment se celebraven per a commemorar l’agermanament entre Menorca i Barcelona. L’acte va estar presidit pel president de la Generalitat, Jordi Pujol, i Andreu Murillo hi va actuar de mantenidor dels Jocs.

 

Fotografia: Arxiu familiar d’Andreu Murillo i Tudurí.

CC BY-NC-ND 4.0

 

Sobre l’autor

Benvingut al bloc personal de Nel Martí, un espai per a la reflexió i la comunicació. La columna vertebral del bloc és l’article breu, publicat de forma periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política. Més sobre l'autor

Arxius

Categories