Mn. Josep Salord i el ver menorquinisme

No Comments La nació dels menorquins,POST-IT (nota adhesiva)

 

 

L’any 1981 el Consell Insular de Menorca, coincidint amb l’aniversari del naixement de Mn Josep Salord i Farnés, va reeditar La llengua dels menorquins (publicat l’any 1963), un text clar i ferm que es convertiria en una eina imprescindible per aclarir prejudicis i falses afirmacions sobre el nom i la història de la llengua pròpia dels menorquins.

En aquella reedició prologada per Joan López Casasnovas, l’aleshores conseller de Normalització Lingüística del Consell de Menorca definí Salord i Farnés com “una consciència, nord i guia en el camí del necessari canvi cultural vers l’enfortiment de la nostra identitat nacional, en la línia d’un menorquinisme que es concreta en fets: per fer sentir Menorca amb personalitat ferma dins el conjunt de pobles que tenim els quatre pals vermells a la senyera”.

El setmanari El Iris d’aquesta setmana ens recorda que el proppassat 26 de juny es va complir el 50 aniversari de la mort de l’il·lustre menorquinista, defensor de la nostra llengua i la nostra cultura. És bo recordar-ho, i reivindicar-ho.

 

Sobre l’autor

Benvingut al bloc personal de Nel Martí, un espai per a la reflexió i la comunicació. La columna vertebral del bloc és l’article breu, publicat de forma periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política. Més sobre l'autor

Arxius

Categories