Escrits laïcistes, de Salvador Castelló Carreras

No Comments POST-IT (nota adhesiva),TREBALLS I PUBLICACIONS

 

Dijous dia 16 de juliol, a la Sala de Cultura Sant Antoni, a Maó, tindrà lloc la presentació del llibre “Escrits laïcistes”, dins el marc dels actes organitzats per a la fira del llibre. L’acte començarà a les 20 hores, i anirà a càrrec d’Antoni Barber Orfila, professor de Filosofia de l’IES Joan Ramis i Ramis, i jo mateix.

 

 

Escrits laïcistes. Una proposta per a la convivència és treball d’anàlisi i divulgació del pensament laïcista de Salvador Castelló Carreras. De Salvador Castelló s’ha dit que era un humanista en el sentit clàssic del terme. I és ben cert. Era un home amant del saber pausat, de les arts, de l’oratòria, del bon gust. Era també, com a clàssic humanista, un home laïcista, que confiava en les capacitats humanes i en coneixia les limitacions i els excessos.

 

Efectivament, Castelló va fer aportacions molt lúcides i oportunes des del punt de vista de la laïcitat, com es podrà comprovar en aquesta selecció d’articles. I ho va fer en un moment, en un lloc –Menorca- i en un context, en un clima intel·lectual en definitiva, gens donat a manifestar públicament els valors de la llibertat de consciència i de l’ètica cívica. La de Castelló va ser per tant una contribució cultural, de cultura democràtica, que els menorquins tenim el deure de conèixer i reconèixer, tot i que encara avui molts no la sàpiguen o no la vulguin valorar.

 

En total són setze articles, publicats tots ells al diari Ultima Hora Menorca entre els anys 2003 i 2005, i una anàlisi breu del conjunt de treballs que serveix d’introducció als mateixos. L’ordre dels articles no és cronològic sinó discursiu, per a la comprensió de l’anàlisi introductori.

Sobre l’autor

Benvingut al bloc personal de Nel Martí, un espai per a la reflexió i la comunicació. La columna vertebral del bloc és l’article breu, publicat de forma periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política. Més sobre l'autor

Arxius

Categories