On és la sinèrgia política (menorquina) contra la crisi?

No Comments Activitat política,POST-IT (nota adhesiva)

 

 

No fa falta afegir res al viscut i sentit patiment de la gent. Patiment de mil patiments alhora. Tan mateix la força de la voluntat optimista haurà de vèncer.

Ara és hora, emperò, d’ajuntar tot el talent polític per a fer front a les crisis –en plural- del covid-19. I no deu ser hora, encara, de posar damunt la taula les escandaloses mancances i errors d’aquestes darreres setmanes (a tots els nivells), però sí les demandes. I una –demanda- que encara no entenc com ningú no l’ha plantejada i executada és la constitució urgent i permanent de la Comissió menorquina de batlles i batlesses per a gestionar tant la crisi sanitària com la crisi econòmica i social que se’n derivarà. És hora de posar tota la intel·ligència i talent polítics al servei de la gent. I no basta en dir-ho.

A hores d’ara algú hauria d’haver posat damunt la taula, en l’àmbit de Menorca, el pla de mesures que necessita l’illa per a recuperar-se, i que hauran d’executar i unificar els ajuntaments, que hauria de coordinar i liderar el Consell i que totes, unes i altres, haurien d’exigir unànimement a Palma i a Madrid. Com què ningú no ho fa, ho faran des de Palma i des de Madrid; i des de la perspectiva, sensibilitat i model de Palma i Madrid.

La Comissió de Batlles de Menorca era i és l’instrument ideal per a sinergiar el talent polític, i deixar-se de laments i complaences. És hora de coordinar, de liderar, de compartir, d’estudiar, de reivindicar.

Sobre l’autor

Benvingut al bloc personal de Nel Martí, un espai per a la reflexió i la comunicació. La columna vertebral del bloc és l’article breu, publicat de forma periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política. Més sobre l'autor

Arxius

Categories