VOX VOL ANAR A L’ESCOLA (per intimidar)

No Comments Articles

 

 

👉La Conselleria d’Educació ha autoritzat, finalment, al grup parlamentari VOX poder visitar (sense saber exactament i clarament per a què) alguns dels centres escolars de les Illes i de Menorca. L’autorització, segons els mitjans de comunicació, s’ha fet sota tres premisses: la visita es farà fora de l’horari escolar, amb dos representants del grup polític i acompanyats per la inspecció i direcció del centre que podran delimitar les dependències a visitar. I he de dir que crec que la Conselleria i el Parlament han obviat el més important: DEFINIR EL CONTINGUT DE LA VISITA. És a dir saber què i per a què volen visitar aquells centres.

👉Un grup parlamentari ha de poder dur a terme la tasca de control al Govern, però l’esmentat control no pot ser una excusa per a fer d’inspectors i de Gestapo als centres escolars. Aquesta és una tasca -administrativa i tècnica- que no li correspon de fer a cap grup polític.

👉La ingerència d’un grup polític sobre la tasca del metge al quiròfan o del docent a l’aula (o de l’equip directiu a l’escola,… etc.) és un acte impropi de les democràcies modernes. Als polítics els correspon definir el marc legal en el qual els gestors i els professionals han de dur a terme la seva tasca (en l’àmbit legislatiu), i també controlar l’acció del Govern i de les seves conselleries (en l’àmbit executiu), però no definir com s’opera o com s’educa.

👉El control al Govern no té perquè incloure la visita a un centre escolar. VOX pot controlar al Govern de moltes maneres, i de les peticions o denúncies que aquest faci el Govern podrà o haurà de posar en marxa els mecanismes per a donar una resposta o una explicació. És el Govern, a través del servei d’inspecció, qui ha de garantir la legalitat, la professionalitat, etc. als centres escolars. VOX no en té cap feina.

👉Una altra cosa hagués estat que VOX demanés veure l’estat d’un edifici, o d’una obra en construcció, però no és el cas. El cas és que no sabem què vol aquesta gent. O sí que ho sabem: intimidar i desprestigiar la tasca docent. I açò, la Conselleria, no ho hauria de permetre.

 

Ja ho vaig explicar fa alguns mesos aquí 👇

 

Què vol aquesta gent de Vox?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Sobre l’autor

Benvingut al bloc personal de Nel Martí, un espai per a la reflexió i la comunicació. La columna vertebral del bloc és l’article breu, publicat de forma periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política. Més sobre l'autor

Arxius

Categories