Diada (nacional) del Poble de Menorca, i 40 anys de PSM

No Comments POST-IT (nota adhesiva)

 

Commemoració

Dia 17 de gener és la Diada del Poble de Menorca, que recorda un fets –la incorporació a la Corona Catalano Aragonesa- fonamentals en la nostra història, i que són el naixement de la menorquinitat actual, de la nostra llengua i cultura, però que també expliquen el nostre dret civil propi o el nostre autogovern actual.

.

Celebració

També és un dia de celebració. És una celebració del poble com a poble. Els pobles necessiten celebrar-se, mirar-se al mirall, i afirmar el que són i el que volen ser. En aquesta celebració d’autoafirmació l’important, o el més important, és el que uneix. I el que ens uneix ÉS SER I SENTIR-SE MENORQUINS, per damunt de si un és de Maó o de Ciutadella, i per damunt de si un es sent més o menys balear, més o menys espanyol, més o menys europeu.

 

Menorquinisme

Alguns, és cert, a més de celebrar la menorquinitat, aprofitam l’efemèride per a expressar el nostre menorquinisme, i reclamar aspectes que formen part dels grans consensos menorquins: més autogovern, compensar els costos i les barreres de la insularitat, la tarifa màxima del 30€ dels vols entre illes, etc. etc.

 

PSM

730 anys de catalanitat de Menorca, 40 anys de menorquinisme a favor de les persones, el paisatge i el país.

Sobre l’autor

Benvingut al bloc personal de Nel Martí, un espai per a la reflexió i la comunicació. La columna vertebral del bloc és l’article breu, publicat de forma periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política. Més sobre l'autor

Arxius

Categories