NO TOCAVA (sobre el delegat d’Educació i el gerent de Salut a Menorca)

No Comments ACTIVITAT POLÍTICA,Més per Menorca,POST-IT (nota adhesiva)

 

Des de la discrepància i la decepció, però també des de la lleialtat (encara, i esper que per sempre) de formar part del mateix Govern (un govern que vam batiar com «de canvi»), pens que el PSOE s’ha equivocat en els nomenaments del delegat d’Educació i del Gerent de Salut, a Menorca. I no ho dic pels noms. Al contrari, les persones triades són grans professionals de les quals no amagaré el meu apreciï i reconeixement sincer. Que no s’entengui per tant que qüestion persones, perquè el que realment pos en dubte és el perfil de qui havia d”ocupar un càrrec d’una competència del Govern de les Illes Balears a Menorca, en aquest nou temps i en aquest nou context.

Haver participat en política no pot ser, efectivament, un estigma, que invalidi la professionalitat. Entre d’altres coses perquè jo mateix defens que la política és una activitat noble, necessària i molt valuosa. Esteim d’acord. Però avui, «tocava» explicar amb noms menys de partit quina és la funció que han de tenir els delegats o gerents del Govern a Menorca, i evitar així cap sospita d’implantar, com va fer el Partit Popular, comissaris o delegats de partit.

Ho hem dit reiteradament, i ho hem explicat prou vegades a qui ha proposat i ha pres la decisió en aquests nomenaments. Per tant deslleialtat ni una. De cara, i amb la voluntat d’apropar postures havíem demanat que aquests dos càrrecs fossin triats amb criteris de professionalitat, oportunitat, poc o gens caràcter partidista i consens. A Menorca hi ha grans professionals afins a la voluntat de canvi manifestat i pactat per PSOE, Podem, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca, que no s’identifiquen amb les quotes de partit, i que podien agradar a tots els participants del canvi.

En aquest sentit, el cas de la delegació d’Educació és clarivident. La Conselleria d’Educació s’ha presentat davant els ciutadans com el que volem que sigui l”educació a la nostra comunitat autònoma: una àrea transversal, de màxim consens i poc partidista (que no polititzada). I açò havia de ser així perquè precisament una part molt important dels protagonistes del canvi que va esdevenir dia 24 de maig van ser els ciutadans mobilitzats a favor de l’educació i la sanitat públiques, que reclamaven participació, acords, estabilitat. Aquests són els valors que poden fer possible un Pacte per l”Educació. I aquests són els valors sobre els que s’ha de fonamentar una llei educativa que perduri més enllà d’una legislatura. Aquests valors han fet que a les direccions generals i altres càrrecs tinguem gent -sense un excessiu pes partidista- molt compromesa durant aquests quatre anys en el canvi des de l’educació. No diré noms, per evitar personalismes, però tothom els coneix perfectament. I açò ha estat un gran encert. En canvi, a l’alhora d’elegir el delegat d’Educació, o el gerent de l’Àrea de Salut, no s’han primat aquests valors. Per què?

Crec que som molts els que estem decebuts d’aquests nomenaments (no per les persones en si, sinó pel perfil que s’ha cercat per ocupar el càrrec), entre d’altres coses perquè no es corresponen ni amb el que s’esperava ni amb el que s’havia explicat.

Dit açò, a fer feina ara mateix. Ens hem compromès amb el canvi, i aquest compromís el durem a terme a pesar d’algunes decisions que, des de MÉS per Menorca, no compartim i ens dolen. Demanàvem consens -no quotes- per pactar els càrrecs del Govern a Menorca més significatius i visibles del canvi. No ha estat així. En parlarem, com ja n’hem parlat. I seguirem fent feina perquè els menorquins i menorquines tenguin la millor educació i la millor sanitat.

Sobre l’autor

Benvingut al bloc personal de Nel Martí, un espai per a la reflexió i la comunicació. La columna vertebral del bloc és l’article breu, publicat de forma periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política. Més sobre l'autor

Arxius

Categories