Serem pobres, i passarem fam, però tindrem palau

No Comments ARTICLES

“El Govern admet que gràcies a les retallades pot pagar ara el palau” (Ara Balears)
http://www.arabalears.cat/balears/Govern-gracies-retallades-pagar-palau_0_1173482740.html


Sí que val -i molt- la pena comentar aquesta declaració del Govern Bauzá. Però no ho faré. Si ho fes, m’hauria d’autocensurar paraules vulgars i malsonants. Basta evidenciar la poca sensibilitat del PP vers els que han patit i pateixen les greus conseqüències d’una mala gestió de la crisi. Perquè la crisi era i és quasi-internacional però la gestió de la crisi era i és estatal, i aquesta gestió s’ha fet generant marginació i exclusió. Una quarta part de la població viu al marge de l’estat del benestar, perquè està a l’atur, no té cap prestació, és esclava de les hipoteques, no té targeta sanitària, etc., etc. I tot amb uns “is” i/o amb uns “os”.

La crisi ha afectat molt especialment a les classes mitjanes i pobres, però la gestió de la crisi ha enfonsat a moltes d’elles. “I no hi ha doblers”, se’ns ha dit una i una altra vegada. No hi ha doblers per pagar els ajuts dels menjadors escolars, no hi ha doblers per pagar al tercer sector,…… Hi ha doblers per a pagar el deute amb Acciona i per acabar el macro-palau de congressos de Palma. Una inversió milionària que pagam tots els illencs, menorquins inclosos, i que no repercutirà en res (EN RES) a Menorca, Eivissa i Formentera. Els de les “illes menors” podrem seguir demanant almoina pública per tenir unes bones connexions, perquè els nostres estudiants puguin continuar la formació fora de l’illa de residència, perquè els nostres empresaris siguin competitius i emprenedors, perquè els nostres ciutadans tenguin un autobús al mateix preu que val a Mallorca, perquè el nostre Consell pugui gestionar la promoció turística, etc.

És hora de fer un cop damunt la taula (de Bauzá), i afirmar clarament que Menorca és abusivament i injustament marginada, oblidada, humiliada. I Menorca són els menorquins i les menorquines, i un poc més: l’orgull col·lectiu (patriotisme tal vegada?). 36 milions, que és el que costa acabar el Palau de Congressos, és la meitat del pressupost del Consell de Menorca per a tot un any, per a gestionar benestar, cultura, transport,… El cost final del Palau serà, aproximadament, de 120 milions d’euros. El pressupost del Consell de Menorca per al 2014 és de 76,7 milions.

Així mai serem una comunitat, ni autònoma ni d’interessos, perquè ni l’autonomia ni els interessos es veuen de la mateixa manera a Palma que a qualsevol altre poble de les “illes perifèriques”. Fets, aquests són els fets del PP.

Sobre l’autor

Benvingut al bloc personal de Nel Martí, un espai per a la reflexió i la comunicació. La columna vertebral del bloc és l’article breu, publicat de forma periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política. Més sobre l'autor

Arxius

Categories