Decrets llei per retallar l’important

No Comments Activitat política,Crònica

El Govern de Rajoy va aprovar fa pocs dies un Decret llei que contempla en el seu articulat de 178 pàgines la modificació de 26 lleis. Més que un decret és una destralada al parlamentarisme, a la separació de poders i a la democràcia. El decret llei és una prerrogativa que la Constitució espanyola atorga a l’Executiu, aplicable només a situacions excepcionals i justificades. El PP, en canvi, utilitza la previsió urgent i extraordinària de forma habitual i ordinària.

A la Illes Balears passa exactament el mateix. El Govern Bauzá ha aprovat durant aquests tres anys 25 decrets lleis, tants com lleis ha tramitat ordinàriament el Parlament. L’extraordinari s’ha fet ordinari. Bauzá ha aprovat decrets llei que han servit per coses molt diverses, i que res a veure tenen amb la urgència. De fet, el PP vol passar per la urgència allò que més que urgent és important. Exemples: la reorganització del Servei de Salut, la modificació del model educatiu a través de l’anomenat decret TIL, la reforma d’una llei aprovada tres mesos abans per introduir la Norma Territorial Transitòria, o una altra per introduir noves figures d’alquiler vacacional, etc. Les teniu recopilades en el document adjunt.

Ara, Rajoy, per la porta de darrera, sense audiència pública, sense possibilitat d’esmenes per part dels grups parlamentaris, etc. ens retalla drets i ens privatitza serveis. Exemples? El Decret llei privatitza els Registres Civils.

http://web.parlamentib.es/webgtp/statics/exptran.htm

Sobre l’autor

Benvingut al bloc personal de Nel Martí, un espai per a la reflexió i la comunicació. La columna vertebral del bloc és l’article breu, publicat de forma periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política. Més sobre l'autor

Arxius

Categories