Camps, la nova infanta

No Comments ARTICLES

“Sr Buazá, l’educació és el petroli d’un país; o millor dit, l’educació és la principal font d’energia del nostre país”

 

Dimarts 11 de febrer, el grup MÉS i el PSM Més per Menorca van poder interpel·lar a la consellera Camps sobre el TIL. El debat no va ser massa, per no dir gens, profitós. Tot van ser “nos”, silencis i evasives. La consellera Camps ja pot ser infanta.

Aquestes són algunes de les preguntes i/o qüestions plantejades a la consellera Joana Maria Camps. I les seves res-postes. Bon profit.

 

1. En què ha gastat el Govern els 31 milions d’euros que rep anualment per a normalització lingüística, a través de l’actual sistema de finançament autonòmic?

Resposta: “en tot”

2. Té la Conselleria d’Educació cap avaluació de l’impacte que el TIL pot tenir sobre el coneixement i l’ús de la llengua catalana? I preveu el Govern aprovar un pla de mesures per a compensar el seu possible efecte negatiu?

(Sense resposta)

3. Està disposada la Conselleria a introduir la característica de la “voluntarietat” en el TIL, com ho és en les Seccions Europees o en el British Council, o en altres projectes que utilitzen l’AICLE?

(Sense resposta)

4. Valoració dels estudis que posen de manifest l’augment del fracàs escolar quan l’AICLE no s’implementa amb les condicions adequades. ADESME, Docents d’Eivissa, Consell Escolar de Ciutadella, FEDEA,…

Resposta: “no tenen cap valor”

5. Per què altres directors, com els de Maó, que també s’abstingueren o votaren en contra del TIL proposat per Educació, no van ser expedientats? Exemple: director d’Alaior.

(Sense resposta)

6. On és el quart expedient sancionador a un director de Menorca, iniciat i posteriorment retirat per la Conselleria?

Resposta: “no hi ha quart expedient”

7. Pot un alumne gravar imatges a l’interior d’un centre escolar dels seus companys i professors, sense la corresponent autorització administrativa?

(Sense resposta. Evasives sobre “els drets d’una menor que avui aquí no es pot defensar”)

8. Considera la Conselleria que la no impartició de totes les classes, a causa de l’exercici al dret de vaga dels professors, suposa una vulneració al dret a l’educació?

(Idem 7)

9. Considera la Conselleria normal que el nomenament d’un director es faci sense les consultes prèvies del claustre, el consell escolar i la persona afectada? (en referència a l’IES Berenguer d’Anoia)

(Sense resposta)

10. Els 8 assessors del TIL del servei ATLES, con s’han distribuït per Illes? Quina formació i experiències específiques tenen? I quina situació administrativa tenen (interins)?

(Sense resposta. Evasives del tipus “qüestionen la categoria i professionalitat dels assessors”)

11. Considera normal que un ordre de desenvolupament dels decret i decret-llei del TIL es tramiti 6 mesos després d’haver-se iniciat el curs escolar?

Resposta: “sí que és normal”

12. Desmenteix la Conselleria les informacions segons les quals els inspectors han aconsellat als centres escolars a intercalar el català o el castellà, amb l’anglès? I que s’ha recomanat baixar el nivell curricular de les assignatures impartides en anglès?

(Sense resposta)

13. Preveu la Conselleria d’Educació reemprendre el projecte de llei reguladora de convivència escolar i de l’autoritat del professorat de les Illes Balears?

(Sense temps per a formular la pregunta)

14. Què opina la Consellera d’Educació de què els alumnes i el centre escolar hagin de demanar “autorització prèvia” per a poder penjar a l’edifici de l’escola una bandera pirata, en motiu de les activitats de Carnaval?

(Sense temps per a formular la pregunta)

 

Sobre l’autor

Benvingut al bloc personal de Nel Martí, un espai per a la reflexió i la comunicació. La columna vertebral del bloc és l’article breu, publicat de forma periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política. Més sobre l'autor

Arxius

Categories