L’escola d’adults a Maó

No Comments ACTIVITAT POLÍTICA

En aquests mateixos moments (dimarts dia 11, a les 11.30 hores), el PSM-Més per Menorca interpel·la al conseller d’Educació sobre la futura ubicació definitiva de l’Escola d’Adults a Maó. Aquesta és la pregunta, i la intervenció vinculada a la pregunta.

Pregunta oral: Una vegada el Govern de les Illes Balears ha fet pública la seva intenció de no traslladar l’escola de primària Sa Graduada de la seva actual ubicació, demanam al Govern quines són les seves intencions respecte de l’Escola d’Adults que, segons la planificació actual, havia d’ocupar l’edifici de Sa Graduada.

Moltes gràcies Sr. President; Sr. Conseller d’Educació;

Com sap molt bé vostè el municipi de Maó pateix una mancança molt important d’infraestructura educativa, degut a la falta d’inversions dels darrers vuit anys però també a la falta d’un instrument essencial de planificació, com és un Mapa escolar actualitzat i fruït de l’acord entre Govern, ajuntaments i consells.

El 2003 el Govern de les Illes Balears, dins el context de l’únic mapa escolar que ha tingut aquestes illes, promogut per l’aleshores conseller d’Educació i Cultura, el Sr Damià Pons, es va planificar un centre de formació integral, de nova planta, que havia d’acollir entre altres accions formatives l’Escola d’Adults a Maó. El posterior Govern presidit per Jaume Matas, i del qual vostè era Director General de Planificació i Centres, va abandonar aquell projecte (en una època de recursos econòmics abundants i en la qual s’havia d’haver invertit en “futur”, en allò que vostès ara li diuen “autopistes de l’educació”) i en va generar un altre -de projecte- que, de forma “resignada” van assumir Ajuntament de Maó, Associació de Pares i Mares de Sa Graduada i Escola d’Adults, i que es podria resumir així: un nou centre de primària al Camí d’En Guixó acolliria la línia escolar de Sa Graduada, i el seu edifici situat bé al centre de la ciutat seria destinat a l’educació de persones adultes.

Ara, vuit anys després vostè és conseller d’Educació i torna endarrere la seva pròpia decisió d’ubicar Adults a Sa Graduada; una altra vegada la pren de forma unilateral i sense donar resposta a les dues mancances d’infraestructura educativa que té Maó, creuades entre sí per circumstàncies ben inoportunes: primària i adults. I pren aquesta decisió sense parlar amb les parts implicades, i sense donar una perspectiva de futur a la part no resolta -Adults-. Jo no li critic que Sa Graduada es mantengui allà on és. En absolut. Possiblement aquesta decisió que Damià Pons ja va preveure el 2003 era la més encertada i coherent amb un determinat model de ciutat educadora. Sí que li critic, emperò, que no doni resposta alhora a l’altra part afectada, l’educació de persones adultes.

Sr. Bosch, segurament vostè només ha fet allò que el partit PP li ha demanat que faci per a acontentar a una part de la població. Però vostè ha de saber que amb aquesta decisió, i amb la forma com s’ha pres aquesta decisió, el Govern ha generat una falta total i absoluta de confiança als professionals d’Adults i als 2000 alumnes que any rere any han optat per formar-se i per fer-se un camí en el món laboral. Professionals i alumnes repartits per cinc edificis diferents que fa 20 anys que reclamen una solució a la seva precària situació. Segurament açò no li han dit aquells que l’han assessorat per prendre així -amb aquestes formes- una decisió tan important per a Maó.

En el diari de sessions del plenari del Parlament es poden llegir textualment les intervencions del debat. Aquest és l’enllaç:

http://web.parlamentib.es/repositori/PUBLICACIONS/8/ple/PL-08-009.pdf

PL-08-009

Sobre l’autor

Benvingut al bloc personal de Nel Martí, un espai per a la reflexió i la comunicació. La columna vertebral del bloc és l’article breu, publicat de forma periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política. Més sobre l'autor

Arxius

Categories