Temps-per-tu

No Comments POST-IT (nota adhesiva),Temps

 

Quant de temps dediques a tu mateix durant el dia? Dels pocs més de 86.400 segons que dura una rotació terrestre, quants els sents com un temps propi? “Depèn de què s’entengui per un temps-per-tu”, em respon algú (o és el meu subconscient?). Temps-per-tu no és res en concret i ho pot ser tot. És tot allò que és viscut com un moment alliberador, ple, satisfactori; en el qual un sent que fa el que realment vol fer. Qualsevol activitat pot ser un temps-per-tu, i per a cada persona ho poden ser coses diferents. Dormir, menjar, ordenar l’habitació, jugar amb els fills, llegir, anar d’excursió amb els amics, organitzar la jornada laboral del dia. El temps-per-jo no es mesura tant per extensió –cronològica- com per intenció i intensitat vital.

Quan un repeteix moltes vegades que “no tenc temps per jo” només pot fer dues coses (o les dues a la vegada): reorganitzar el cronos i/o reviure el kairós; redefinir l’agenda i/o repensar la vida; afegir i llevar coses i/o afegir o llevar sentit a cada cosa.

Val la pena intentar-ho: intentar d’augmentar el temps-per-jo sense afegir ni llevar coses de l’agenda.

                                                                                 

Sobre l’autor

Benvingut al bloc personal de Nel Martí, un espai per a la reflexió i la comunicació. La columna vertebral del bloc és l’article breu, publicat de forma periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política. Més sobre l'autor

Arxius

Categories