Plaça des Pins (i la desafecció política)

No Comments POST-IT (nota adhesiva)

 

1353760.jpg

 

Fa uns dies vaig llegir l’informe publicat per la Fundació Jaume Bofill sobre La desafecció política a Catalunya. Una mirada qualitativa, i la veritat és que tot i que el seu contingut és aplicable a molts estats europeus és difícil no veure-hi dibuixada la situació política específica de Ciutadella. La desafecció és la forma de descriure l’actual distanciament de la gent respecte de la política. Aquest és, efectivament, un fenomen generalitzable a la nostra illa, a la nostra comunitat autònoma i al conjunt de l’estat, però és especialment útil per a descriure la situació de desconfiança i insatisfacció de la població cap a la principal institució ciutadellenca.

En aquest sentit no puc evitar de fer referència a una de les recents actuacions municipals que exemplifiquen aquesta forma de fer política que genera desafecció. Em referesc a la proposta unidireccional (sense espai per a altres opcions) i unilateral (sense la participació de la resta de formacions polítiques o d’entitats ciutadanes) de fer un pàrquing subterrani a l’actual Plaça des Pins. Tant se val si hi estic d’acord o no amb aquesta ubicació (i no hi estic d’acord), perquè amb el què realment discrep és en la forma de governar i prendre decisions de l’actual equip. Aquest govern no sap què vol dir governar des de la transversalitat (tot i que aquest sigui el principi bàsic del Projecte Educatiu de Ciutat), i posar en comunicació els sectors implicats en aquesta intervenció de gran impacte per a la ciutat. I és clar que s’han de crear places d’aparcament subterrani, però no seria millor fer-ho en el context del màxim acord possible? Passarà el mateix que amb l’escola de música, que durant aquests darrers cinc anys s’ha projectat a no se quants llocs diferents i encara resta per resoldre? Ara per ara el pàrquing ha passat de la Plaça del Príncep a la dels Pins, i segurament de pàrquing no en veurem cap mentre Brondo no sigui capaç de governar cercant la confiança de la gent.

 

Sobre l’autor

Benvingut al bloc personal de Nel Martí, un espai per a la reflexió i la comunicació. La columna vertebral del bloc és l’article breu, publicat de forma periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política. Més sobre l'autor

Arxius

Categories