instants d’eternitat

No Comments ARTICLES,Temps

Algú ha dit que el temps no existeix; però la veritat és que en cap casa no hi manquen, almenys, un rellotge i un calendari que mesuren i organitzen el nostre temps. És cert, en canvi, que el temps és intangible; i que l’única manera de veure’l és a través del moviment, de la successió d’esdeveniments. I així és com neix el calendari, com l’expressió del moviment cíclic dels nostres astres, el sol i la lluna, en anys, mesos i dies.

En el calendari institucional d’enguany del Consell Insular de Menorca, el temps hi és present d’una forma molt especial, a través de la fotografia i del nostre patrimoni arqueològic. La fotografia “congela” un instant de la realitat, un temps, un present. Els monuments i les restes arqueològiques, en canvi, són l’ expressió més bella del nostre passat més antic, construït com si algú volgués que fos etern.

Així és com dotze dels nostres millors fotògrafs han captat un moment de mil·lèsimes de segon (que ve determinat pel temps d’exposició de la màquina fotogràfica) d’un passat que té fins a 4.000 anys d’antiguitat. És un joc de finituds i d’eternitats.

Finalment, vull agrair molt sincerament la participació en aquest calendari institucional del 2007 dels dotze fotògrafs-artístes que ens apropen, amb la seva mirada particular, als monuments del nostre passat més llunyà, cercant l’essència més creativa i no la utilitat quotidiana que indubtablement van tenir.

J. Manel Martí
Conseller de Cultura, Educació i Joventut
(Article de presentació del calendari institucional del CIM, 2007)

Sobre l’autor

Benvingut al bloc personal de Nel Martí, un espai per a la reflexió i la comunicació. La columna vertebral del bloc és l’article breu, publicat de forma periòdica i sempre relacionat amb l’actualitat social, cultural o política. Més sobre l'autor

Arxius

Categories